Bursa’da kar

Ilık geçen kış günlerinin ardından Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Bursa’nın yüksek kesimlerinde de etkili oluyor. Yağmurun yerini kar yağışının aldığı dağ ilçeleri beyaza büründü.

Bursa’da kar

AYDIN KURMUŞ – OSMAN SAK

Büyükorhan’da dün gece saatlerinde başlayan yoğun yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, gün boyu aralıksız yağan kar ilçeyi beyaz örtüyle kapladı.

Kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olurken, Aktaş, Sarnıç, Kuşlar ve Zaferiye köy yollarında kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Büyükorhan Yol Hizmetleri Şube Şefliği’ne bağlı ekipler bu bölgelerde yolların kapanmaması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Çalışmaların kar yağışının durumuna göre sabaha kadar devam edeceği bildirilirken, köylerden Büyükorhan ilçe merkezine gelen minibüslerin ise dönüşte sorun yaşamamak için araçlarına zincir taktıkları görüldü. Kar yağışının ilçede iki gün süre ile etkili olması beklenirken, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilgili kurumların tüm tedbirlerini aldığı ifade edildi.

YÜKSEK KESİMLERİNDE ETKİLİ

Kar yağışı Orhaneli’nde de Erenler, Göyükbelen Mahallesi, Ortaköy, Süleymanbey, Başköy ve Çınarcık, Demirci, Yakuplar, Sırıl, Fadıl, Ağaçhisar, Karaoğlanlar, Söğüt Mahallerinde etkili olduğu belirtildi. Yetkililer Orhaneli-Bursa yolunda zincirsiz yola çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu. İlçe merkezinde de öğle saatlerinden sonra kar yağışının başladığı belirtildi.

Keles ilçe merkezinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği ve bazı köylerinde ise etkili olduğu gelen bilgiler arasında.

img-20180118-wa0004.jpg
kar13.jpg

kar14.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X