Bursa’daki Suriyeli kadın cinayetinde flaş gelişme

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Suriyeli bir kadın evinde bıçaklanarak öldürüldü. Talihsiz kadının ziynet eşyaları için öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bursa’daki Suriyeli kadın cinayetinde flaş gelişme

Bülent Civanoğlu / OLAY

Soğanlı Mahallesi Mahmudiye Sokağı’nda oturan Suriye uyruklu Abdurrafuf Chilo (41) sabah saatlerinde işe gitmek için evinden ayrıldı.

Evde bulunan eşi Fatma Chilo’ya (34) gün içinde telefonla uzun süre ulaşamayan Abdurrafuf Chilo, komşularından eşini kontrol etmelerini istedi.

Suriyeli çiftin komşuları, zili çalmalarına rağmen yanıt alamayınca 4 katlı binanın üst katındaki daireye kapıyı kırarak girdi. Fatma Chilo, yatak odasında çok sayıda yerinden bıçaklanmış bulundu.

Olay sonrası Cinayet Büro Amirliği dedektiflerince yapılan çalışmada, mahalle sakinleri olan 350 kişiyle görüşüldü, olay yerine çıkan 34 farklı kamera incelendi. Akram M. isimli şahsın ellerinde yara, yüzünde de tırnak izi olduğu ve şahsın olaydan bir gün sonra İstanbul’a kaçtığı tespit edildi.

Bu gelişmeler neticesinde İstanbul’a gönderilen emniyet ekipleri, şüpheli şahsın İstanbul Fatih’te bir otelde kaldığını tespit ederek, çalmış olduğu paraların bir kısmı ile birlikte yakaladı.

Bursa’ya getirilen zanlı Akram M., Fatma Chilo’nun altınlarını çalmak için 1 ay önceden plan yaptığını ve ailesi ile tanıştırdığını itiraf etti. Kimse fark etmeden eve girmek için plan yapan Akram M., misafir olarak gittiği esnada evin anahtarını çocuğuna aldırarak kopyasını çıkarttırdı. Olaydan 1 hafta önce eve giren Akram M., değerli bir şey bulamadığı için tekrar girmeyi gözüne kestirdi.

Olay günü eve kar maskesiyle giren Akram M., Chilo’nun maskesini düşürmesi üzerine, yakalanmamak için şahsı öldürdüğünü, vücudundaki çizik ve yaraların da boğuşma esnasında meydana geldiğini, alabildiği ziynet eşyalarını da alarak evden kaçtığını itiraf etti.

Akram M.’nin ikametindeki kömürlükte yapılan aramada çalınan altınlar kanlı bir poşet içinde bulundu.

Akram M. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X