Büyükşehir kütüphaneleri örnek oluyor

Büyükşehir kütüphaneleri örnek oluyor…

Büyükşehir kütüphaneleri örnek oluyor

Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki çocuk kütüphanelerini, UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı’nda ‘İyi Örnek Uygulama’ olarak sundu.

BU ALANDAKİ ÖRNEKLER YAYGINLAŞACAK…

‘UNICEF Türkiye 2016-2020 Ülke Programı’ hedefleri doğrultusunda; ‘Çocuk Dostu Şehirler Programı’ kapsamında, yerel yönetimlerin çocuk hakları temelinde veri toplama ve çocuk dostu program geliştirilmesi konusunda kurumsal kapasitelerinin artırılarak bu alandaki örneklerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

HER KENTE ÖRNEK…

Toplantıda ayrıca, Yenişehir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen atölye çalışması ele alındı. Merkeze uzak, özellikle taşımalı sistemde eğitim veren okullarda gerçekleştirilen atölye çalışmaları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye temsilcileri ile paylaşıldı. Kütüphanelere erişimi olmayan çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmaların çocuk dostu belediyecilik hizmetleri açısından önemli yer tuttuğunun vurgulandığı toplantıda, katılımcılar bu uygulamaları kendi şehirlerinde hayata geçirmek için fikir alışverişinde bulundular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X