Cafer Paşa Hanı küllerinden doğdu

Cafer Paşa Hanı küllerinden doğdu…

Cafer Paşa Hanı küllerinden doğdu

İnegöl’de 2013 yılında çıkan yangında tamamen kül olan ve sadece doğu-batı beden duvarları ayakta kalan Cafer Paşa Hanı (Beylik Hanı), Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyonun ardından özgün kimliğiyle yeniden hizmete açıldı. İnegöl ilçe merkezindeki Beylik Hanı, 2013 yılının Ekim ayında çıkan yangında tamamen küle dönmüştü. 

Tarihi hanın restorasyonunu Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Tarihi han, ilk günkü orijinal görüntüsüyle yine alışveriş mekanı olarak hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde yanan hanı, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aktaş, İnegöl’ün çok önemi bir değere kavuştuğunu ifade etti. 

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu adına söz alan Neslihan Kara Şahin de mobilya ve köfteden sonra İnegöl’ün tanıtımına önemli bir katkı yapacağına inandığı eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X