DEAŞ’a Musul’da son darbe

Terör örgütü DEAŞ’a karşı başlatılan Musul harekatının en kritik aşaması başladı.

DEAŞ’a Musul’da son darbe

Irak ordusu Musul’da yoğun sivil nüfusun yaşadığı ve dar sokaklarıyla bilinen ‘Eski Şehir’ bölgesine yönelik operasyonun dün sabah şafak vaktiyle başlatıldığını açıkladı. 

Operasyonun başlamasından saatler sonra Babul Beyz ve Bab Legeş mahallelerine girmeyi başaran Iraklı güçlerle DEAŞ’lılar arasında şiddetli çatışamların yaşandığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre DEAŞ, ilerleyişi durdurmak için 10 bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Bölgede yaklaşık 150 bin sivil yaşıyor. Harekatın başarıyla sonuçlanması durumunda terör örgütü DEAŞ, Irak’ta kontrol ettiği en büyük kent merkezinden tamamen temizlenmiş olacak. BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, terör örgütü DEAŞ’ın Musul’un batısındaki Eski Şehir bölgesinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak istediğini ve kaçmaya çalışanları vurduğunu açıklamıştı. Grande, ‘Bölgede 150 ila 200 bin sivilin mahsur kaldığını sanıyoruz. Temiz su ve yiyeceğin bulunmadığı bölgedekiler çaresiz durumda’ diye konuşmuştu. Musul’dan 860 bin kişinin kaçtığına işaret eden Grande, günde ortalama 8 bin ila 15 bin kişinin bölgeden kaçmaya devam ettiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X