Deniz tutkusunun nedenini anlattı

Deniz tutkunu oyuncu, komedyen ve müzisyen Ata Demirer, Tuhaf Dergi’nin Aralık sayısında, sosyal medyada paylaştığı videolarla çok konuşulan usta dalgıç Müjdat Turan’la muhteşem bir deniz söyleşisi gerçekleştirdi.

Deniz tutkusunun nedenini anlattı

Dalgıçlık, avcılık, yanlış avlanma, deniz kirliliği ve daha birçok konuyu konuşan denize âşık iki isim, denizle ilgili özel anılarını okurlarla paylaşıyor. Ata Demirer, sosyal medyada balık avı videosu paylaşıp deniz yaşamına saygı duymadığını düşündüğü avcılara tepkisini de söyleşide dile getiriyor.

ata-demirer-dostluk-senden-ne-istiyorsa-deniz-10335275_1811_m.jpg
 

Ata Demirer, usta dalgıç Müjdat Turan’la yaptığı deniz söyleşisiyle, Aralık sayısında, Tuhaf Dergi’ye merhaba diyor. Dalgıç olmak, avcılık, yanlış avlanma ve denizlerdeki kirlilik üzerine konuşan, deniz tutkunu iki isim Ata Demirer ve Müjdat Turan, denizle ilgili özel anılarını da Tuhaf Dergi okurlarıyla paylaşıyor.
 

“Dostluk senden ne istiyorsa deniz de onu istiyor”
 

İnsanların denize saygıyla yaklaşması gerektiğini söyleyen Müjdat Turan’a katılan Ata Demirer, denizle insan arasındaki ilişkiyi, insanlar arasındaki dostluğa benzetiyor. “Bu bir dostluğu korumak için insanlar arasında olması gereken şey değil midir?” diye soran Ata Demirer devam ediyor: “Denizi en sevdiğin arkadaşın gibi düşün; dostluk senden ne istiyorsa deniz de onu istiyor. Saygı, sevgi, dikkat ve nezaket.”

ata-demirer-sli.jpg
 

Su altı için, “Suyun içindeyken karadaki yerçekimi ortadan kalkınca, anne karnındaki cenin gibi bir sıvının içinde olmanın ve muhteşem bir özgürlüğün tatminini yaşıyorsun. O yer çekimsiz ortam, seni anormal bir şekilde içine alıyor.” yorumunu yapan Ata Demirer soruyor: “Acaba denizi kirleten insanlar bu duyguyu hissedemedikleri için mi bu kadar hoyrat davranıyorlar?”
 

Ata Demirer, sosyal medyada balık avı videosu paylaşıp deniz yaşamına saygı duymadığını düşündüğü avcılara tepkisini de dile getiriyor: “Sanal âlemde bir sürü balık malık videosu paylaşan arkadaş var. Bir süre sonra ‘Video koymak için mi balık vuruyor acaba?’ duygusuna kapılmaya başlıyorsun. Çünkü ufacık balıklar da var içlerinde. Öldürdüğü canlının canına saygı duymadığını hissettiren birtakım konuşmalar da var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X