Bursa’da çocuk solist Kıvanç Sakder performansı ile beğeni topladı

Bursa Senfoni Orkestrası’nın Genç orkestra şefi Atıf Taner Çolak’ın yönettiği konserde yaşları 8 ile 11 arasında değişen birbirinden yetenekli solistlerin yanı sıra Uludağ Üniversitesi Bursa Devlet Konservatuvarı öğrencileri orkestra sanatçıları ile birlikte Haydn ‘’Oyuncak Senfonisi’’ seslendirdi.

Bursa’da çocuk solist Kıvanç Sakder performansı ile beğeni topladı

Bursa Senfoni Orkestrası’nın Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” temalı konserinde çocuk solistler ayakta alkışlandı.

Gerçekleştirilen Keman enstrümanı ile yer alan 11 yaşındaki çocuk solist Kıvanç Sakder izleyicilerin beğenisini topladı.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı keman bölümü 7. sınıf öğrencisi olan Kıvanç Sakder, Johann Sebastian Bach, LA Minör Keman Konçertosu BWV.1041`i seslendirdi.

Program çercevesinde Joseph Haydn Oyuncak Senfonisi, Bursa Senfoni Orkestrası ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası tarafından seslendirildi.

İzleyiciler arasında bulunan Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi ve aynı zamanda World Orchestra for Peace (Dünya Barış Orkestrası) üyesi olan Prof. Aslı Özsoy; öğrencisi olan Kıvanç Sakder ile gurur duyduğunu dile getirdi. İzleyiciler arasında Bursa’nın tanınmış simalarının yanı sıra siyaset ve sanat camiasının da bir arada bulunduğu konser izleyicilere de keyifli anlar yaşattı.

KIVANÇ SAKDER KİMDİR?
2012 yılında Bursa da doğmuştur.
Bebeklik döneminde (15-16aylıkken) günün büyük çoğunluğunda eline geçirdiği her şeyle güzel ritimler çalması ailesinin dikkatini çekmiştir. 2-3 yaşlarında Fatih Erkoç Akademi’nin en küçük özel öğrencisi olarak bateri eğitimine başlamıştır. 5 yaşlarında bateri derslerinin yanında piyano derslerine de başlamış olup bir süre sonra da keman öğrenmek istemiştir. Ailesi ilk geçici bir heves olarak görse de, yoğun ilgisinin devamı üzerine bateri ve piyano derslerini kesmeden keman derslerine de başlamıştır.

10 yaşında bateri alanında London College Of Music okulunun Grade 4 eğitimini üstün başarı ile tamamlamıştır. 9 yaşında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tam zamanlı keman bölümünü kazanmıştır ve ana enstrumanı keman olmak üzere müzik eğitimine halen 7.sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.

Konservatuvarda 3 yıldır Prof. Aslı Özsoy ile keman eğitimini sürdürmektedir. Prof. Victor Abramyan Eshba ile biri Gümüşlük Festivalinde olmak üzere iki kez masterclass yapmış, ayrıca Prof. Pelin Halkacı Akın ile de keman masterclassı gerçekleştirmiştir. Gelecekte donanımlı bir müzisyen ve iyi bir keman virtüözü olarak ülkemizi temsil etmek istemektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X