‘Dev projelerde sıkıntı olabilir’

Kalkınma Bakanlığı kamu-özel ortaklığıyla yürütülen büyük projelerde uzun vadeli fon sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulunarak, kamunun yükümlülüklerini iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

‘Dev projelerde sıkıntı olabilir’

Bakanlık, şehir hastanelerine ödenecek kiraya da dikkat çekti. Türkiye’deki tüm büyük projelerin yapımında kullanılan kamu özel işbirliğiyle ilgili olarak Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı çalışmaya göre, Türkiye’de kamu özel ortaklığıyla yapımı devam eden 34 projenin sözleşme büyüklüğü 72,1 milyar dolara ulaştı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan en büyük projeler arasında yer alan İstanbul Yeni Havaalanı için devlete 36 milyar dolar ödeme yapılması öngörülürken; sağlık sektöründe yapılması öngörülen 17 şehir hastanesi için de devlet toplam 27 milyar dolar kira ödemesi yapacak. Söz konusu projeler arasında Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile Bursa Entegre Sağlık Kampüsü de yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X