‘Dimdik ayaktayız’

Gergin geçen Divan toplantısında Başkan Ali Ay, yönetim olarak görevlerinin başında olduklarını söyledi. “İki hafta içerisinde büyük bir proje bitiyoruz. Artı 150 milyon gibi bir para girecek kasaya’ diyen Başkan Ay “Kısa dönem borçlar 209 milyondan 90 kü

‘Dimdik ayaktayız’

Beytullah SÜAT

Bursaspor Divan Kurulu’nun olağanüstü toplantısı dün akşam Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Katılımın fazla olduğu toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı. En son konuşmaya çıkan Başkan Ali Ay, dilek ve temenniler bölümünde yapılan eleştirilere cevap verdi ve görevlerinin başında olduklarını belirtti. “Dimdik ayaktayım. Kimseden korkumuz yok. Haram da yemedik’ diyen Başkan Ali Ay ”Bursaspor inşallah daha güzel yerlerde olacak. Bunun da sözünü veriyorum. Çok fazla detaya girmiyorum. Trabzonspor maçında sevindik. Bir o kadar da üzüldük. Sonuçta Bursaspor buralarda olmamalı. Ama maalesef bu durumları yaşamak zorunda kaldık”  dedi.

DEDİKODUDAN NEFRET EDİYORUM

Camia içerisinde bir çok sıkıntı yaşandığını ifade eden Başkan Ali Ay şöyle konuştu: “Bursaspor camiası öyle bir camia olmuş ki dedikodu burada, sadece laf üreten arkadaşlar, arkadan konuşanlar, para vermeyenler, sadece konuşanlar burada. Allah dedi ki ben size ders vereyim kendinize çekidüzen verin. Biz yönetim olarak hatalar yaptık. Son maçta olan destek sezon başı olmuş olsaydı biz ilk 3’e oynardık. Hayatta en çok dedikodudan nefret ediyorum. Maddiyatla  Bursasporluluk ölçülür. Nasıl ölçülür. Bursaspor’un borcu olmaz. Biz 2012 yılından menajerlik parası ödüyoruz.’

KISA DÖNEM BORÇLAR AZALDI

“Biz geldiğimizde 300-305 milyon gibi borç vardı. Kısa dönem borçlar 209 milyondan 90 küsür milyonlara düştü. Borcu 6 seneye böldük. Ben borcu yüzde 50 düşürmeyi garanti ettim. Yapamazsam giderim dedim. Bursaspor’u düşündüğüm için kalıyorum. İki hafta içersinde büyük bir projeyi bitiyoruz. 150 milyon gibi bir para girecek kasaya. Bunun için kongre kararı almıyorum. Bunu yapsaydım bir sonraki yönetimin bunu yapamayacağına dair şüphelerim vardı.”

Santrafor çilek olacak

 

Uzun zamandır temas halinde olunan Robert Prosinecki konusuna da açıklık getiren Başkan Ay “Maalesef olmadı. Özellikle istedim çünkü 6 aydan beri Bursaspor’u takip ediyordu. Çok gelmek istiyordu. Elimizde Prosinecki’den daha üst seviyede teknik adamlar var. Bir tanesiyle görüşülüyor. Gelecek hafta ortasına kadar hoca konusunu halledeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Fransız teknik adam 2 senedir boşta diyorlar. Açın bakıp inceleyin bakalım. Nijerya Milli Takımı’yla sözleşmesi yeni bitti. Harun ve Aziz hariç geri dörtlü değişecek. Çalışmalar yapıyoruz. Fiyatlarda oturup konuşuyoruz. Bunları muhakkat alacağız. Kanat oyuncuları mutlaka olacak. Çilek santrafor düşünüyoruz. Orta sahaya iyi bir 6 numara düşünüyoruz. Bu da çilek olabilir. Paraya kıyacağız’ dedi. 

Gereken neyse yapılır

Divan Başkalık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, kongre üyelerinin topladığı imzalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sevinç “Olağanüstü genel kurula gitme durumu söz konusu. Kongre üyelerimizin topladığı imzalar var. Bizim yapmamız gereken bellidir. Biz bunu alırız, gereğinin yapılmasını Yönetim Kurulu’na bildiririz. Şu bilinsin ki, Bursaspor’dan başka kimsenin adamı olmadık. Bugün gelir bugün gereğini yaparız. Eğer  böyle bir tasarruf varsa gerçekleştirilir. Bu imzaların tespiti yapılır. Sicil Kurulumuz var şu anda. Araştırılır ve tasarrufları varsa uygulanır” dedi.

Başkan çileden çıktı

Bir Divan Kurulu üyesinin konuşması sırasında Bursaspor Başkanı Ali Ay adeta çileden çıktı. Üyenin ‘Scouting ekibinin Fransa’ya 15 gün gittiğini duyuyoruz ve bu 15 günün faturasının 39 bin Euro olduğu söyleniyor’ lafı karşısında Başkan Ali Ay yerinden kalktı. Büyük tepki gösteren Ali Ay “Neymiş dedikodu. Dışarıda konuşan insanların sözcüsü olduğunuzu söylüyorsunuz. Bursaspor’u lekeleyen insanları yüceltiyorsunuz. Bursaspor’un zaten bütün problemi bu. Dedikodu dedikodu. Böyle bir şey olur mu? Bilip bilmeden bir şeyler söylüyorsunuz, insanlar da bunlara inanıyor” diye tepki gösterdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X