Dolu ve yağmur zararı büyük

Orhaneli’nde geçtiğimiz haftasonu etkili olan dolu yağmurun ekili alanlarda önemli zarara yolaçtığı bildirildi. Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, zararın büyük olduğunu kaydetti.

Dolu ve yağmur zararı büyük

Orhaneli Ziraat Odası, yağışın etkili olduğu mahallerde çiftçilerle görüşerek, zarar gören buğday, arpa, ahududu, kabak, kavun, karpuz, çilek fasulye tarlalarında hasar tespit çalışmalarına başladı.

Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, dolu yağışının bölgedeki mahsule büyük zarar verdiğini kaydetti. Geçen yıl yağmur ve dolu nedeniyle perişan olan üreticinin, bu yıl yine aynı olayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Hasar tespit çalışmaları üreticilerin beyanına dayalı yapıldığını kaydeden Kaya, tarlalarda üretici ile birlikte mahsülün kontrol edildiğini ve son durumun belirlendiğini ifade etti. 

Üreticilere ürünlerini sigortalatmaları için çağrıda bulunduklarını kaydeden Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, ‘Ne yazık ki, bu yıl da aynı olay tekrarlandı. Dolu, hububat ve sebzede yara açıyor ya da meyveyi dalından döküyor” dedi. Kaya, ilk yapılan incelemelere göre zararın büyük olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X