Dünya nüfusunun üçte biri tüberküloz riski altında

Mudanya Verem Savaş Derneği’nin düzenlediği seminerde, dünya genelinde halk sağlığı sorunu olan tüberküloz (verem) hastalığı hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Dünya nüfusunun üçte biri tüberküloz riski altında

ÖMER BİLİK

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Tüberküloz Koordinatörü Uzm. Dr. Tülay Keskin, dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin bu mikrop ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Veremin tedavi edilmezse ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğuna dikkati çeken Keskin, hastalığın belirtileri, teşhisi ve korunma yollarını anlattı. Öksüren kişilerin öksürürken mutlaka ağız ve burunlarının kapatılması gerektiğini belirten Dr. Keskin, kalabalık ortamlar, havalandırması iyi olmayan ev koşulları ve vücut direncini azaltan hastalıkların verem hastalığının sağlam kişilere bulaşmasını kolaylaştıracağını, bu ortamların iyi havalandırılmasının bulaşmayı engelleyeceğini anlattı. 

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ…

Hastalığın kişiler arasında yayılmasının erken teşhis ve yeterli tedavi ile önlendiğini ifade eden Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Tüberküloz Koordinatörü Uzm. Dr. Tülay Keskin, üç haftayı aşan öksürüğün devam etmesi halinde doktora başvurulması gerektiğini kaydetti. Keskin, veremle savaşta teşhis ve tedavi hizmetlerinin Verem Savaş Dispanserleri ve hastanelerde ücretsiz olarak yapıldığını belirtti.

Mudanya Verem Savaş Derneği Başkanı Ali Baytekin, yeni yılla birlikte her ay değişik branşlarda doktorlar tarafından hastalıklarla ilgili bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X