Edebali’den başarı formülü

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ile bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı.

Edebali’den başarı formülü

Türkiye Gençlik Vakfı Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Genç Yönetici Okulu’ açılış programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, liderlik, yöneticilik ve başarı hakkında gençler ile söyleşi gerçekleştirdi.

Rekabetin üst düzeyde ve zorlu olduğu bir dönemde olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Hayatın neresinde olursak olalım; ister öğrenci, ister özel sektör, ister kamuda olalım kendimizi yenilemezsek, yeni beceriler elde etme çabamız olmazsa başarılı olma şansımız yok olur. Bulunduğunuz her yerde mutlaka yeni becerileri elde edebilecek bir isteğimizin, gayretimizin olması lazım” diye konuştu. 

YÖNETİCİ DEĞİL LİDER OLUN

İyi bir yönetici olmak için öncelikle insanın kendisini iyi yönetmesi gerektiğini, kendini yöneten insanın dünyayı yönetebileceğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Empati yapan, zamanı iyi kullanan, yönetirken karşındakini anlayan, dinleyen ve kendisini de keşfeden bir kişi yönetici vasfına sahip kişidir.

Yöneticinin aynı zamanda liderlik te yapması lazım. Liderlik ise yöneticiliğin bir üst seviyesidir” şeklinde konuştu. 
Başarının elde edilmesinin ise ‘7 T’ formülünden geçtiğini anımsatan Başkan Edebali, “Bunlardan ilki ‘tahayyül’. Önce hayal etmemiz lazım.

Tahayyül etmeden hiçbir şey gerçekleşmez. İkincisi ise, bir işe başlamadan önce olumlu ve olumsuz yanlarını iyice inceleme evresi olan ‘tetkik’. Üçüncü olarak projeyi değerlendirme aşaması olan ‘tahkik’. Dördüncüsü zaman planlaması yapacağımız ‘takvim’, beşincisi uygulamanın ilk adımı olan ‘tatbik’, altıncısı her adımı izlemek olan ‘takip’ ve son olarak ortaya çıkan sonuç, gelişim aşaması olan ‘tekâmül’dür. Bunları uyguladığımız zaman başarıyı elde etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X