Eğitime tam destek 

İnegöl’de hayırseverler tarafından 24 derslikli iki ayrı okul yaptırılacak. Okulların protokolleri Valilik’te düzenlenen törenle imzalandı. Okullar 2020-2021 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak.

Eğitime tam destek 

İnegöllü hayırseverler tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu ve 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nun protokolü, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali İzzettin Küçük, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve hayırseverler tarafından imzalandı. İnegöl’e inşa edilecek olan iki yeni okul 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak.

İmza töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi okuma yazma oranı  ile ölçeklendirilmektedir. Bursa’nın en büyük şansı cömert, gönlü zengin, himmet sahibi insanlarının çok olması. İnegöl’de iki tane okul yapmak için bir araya geldik. Cihan Yelken ve kardeşi Ömer Yelken, İnegöl’de 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak için harekete geçti. Ayrıca Yeniceköy Mahallesi’nde Çevre ve Doğayı Geliştirme, Eğitimi Güçlendirme Derneği Abdullah Yazıcıoğlu başkanlığında 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapacak” dedi. 

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Eğitimde tekli sisteme geçme yolunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliğimizin çok büyük gayretleri var. Bursa’da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’de eğitimle ilgili sorun son 15 yılda büyük oranda aşıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu eğitimde tekli hedefe 2019 yılına kadar ulaşacağız”diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X