‘Enflasyonla çok güçlü mücadele edeceğiz’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisi için enflasyonun tekrar kontrol altına alınmasının, tek haneye indirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

‘Enflasyonla çok güçlü mücadele edeceğiz’

Makroekonomik istikrarın, fiyat istikrarının olduğu dönemlerde Türkiye’nin kalıcı yüksek büyümeyi sağlayabileceğini dile getiren Şimşek, geçen seneden bu yana Türk lirasının hızlı değer kaybetmesi, petrol fiyatlarının neredeyse ikiye katlanması ve gıda fiyatlarının etkisiyle enflasyonun geçici olarak yüzde 13’lere dayandığına işaret etti. Şimşek, ”Bu gerçekten çok büyük bir rakam, kabul edilebilir bir rakam değil. Biz enflasyonla çok güçlü mücadele edeceğiz ve enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz” dedi.

FİYATLAR DAHA MAKUL OLACAK

‘Türkiye’de gıda ve tarım ilişkisi sıkıntılı mı gidiyor’ sorusuna yönelik Şimşek, sorunların doğru tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Şimşek, Türkiye’de tarladan tüketiciye geliş sürecinde tarımsal ürünlerde firenin çok büyük olduğunu kaydetti. Gıda Komitesi olarak çok önemli reformları hayata geçirdiklerini anlatan Şimşek, gelecek dönemde tüketiciye daha kaliteli ürünlerin, daha makul fiyatlarla sunulacağını söyledi. Şimşek, havza bazlı üretim planına göre destek ve teşvik verileceğini ifade ederek, bunun üretimi artıracağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X