Esnaf can suyu istiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaşanan ekonomik dalgalanmadan en çok etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirterek, ”Bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için esnafa can suyu kredisi verilmeli” ifadesini kullandı.

Esnaf can suyu istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaşanan ekonomik dalgalanmadan en çok etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirterek, ”Bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için esnafa can suyu kredisi verilmeli” ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın, finansmana erişimde sorun yaşadığına dikkati çekti. Ekonomik dalgalanmadan en çok etkilenen kesim olduklarına işaret eden Palandöken, ”Bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için diğer kesimlere olduğu gibi esnafa da can suyu kredisi verilmeli” dedi. Etkin bir sicil affı yasası çıkartılması gerektiğini savunan Palandöken, şunları kaydetti: ”Esnaf krediye kolayca ulaşamıyor çünkü bunun en önemli nedeni kara liste. Her fırsatta dile getirdiğimiz sicil affının uygulanmasıyla kredi imkanlarından faydalanan esnaf, rahat ettiğinde ekonomi de vatandaş da rahat eder. Bu kredilerde kadın esnafımıza da pozitif ayrıcalık sağlanmasının kalkınmaya büyük faydası olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X