Et fiyatlarıyla oynayan herkes zarar edecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ”Biz Ramazana da Kurban Bayramına da et konusunda hazırız. ‘Ben bakan oldum 24’ünde ayrılacağım, Kurban Bayramı bana ait değildir’ demem. Onun da hazırlıklarını yaptık” dedi.

Et fiyatlarıyla oynayan herkes zarar edecek

Fakıbaba, dün Şanlıurfa’da düzenlediği basın toplantısında, et fiyatlarının düzenlenmesinde her kesimin çıkarlarını dikkate aldıklarını vurgulayarak, ”Şu anda 29 liraya kıyma, 31 liraya da kuşbaşı satışlarımız devam etmektedir.

Benim için birinci derecede önemli olan yerli üretici arkadaşlarımın mağdur edilmemesidir. Et fiyatlarını baz alırken hep yerli üreticinin maliyetine ve kar oranlarına bakıyoruz eğer zarar edecek olurlarsa o zaman Türkiye zarar eder.

Biz burada dar gelirli olan arkadaşlarımız da bu eti yesin ve yedirsin dedik, çok şükür bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyoruz.

Ancak bundan 15 gün önce piyasada bazı spekülatif amaçlı ‘Ramazan geliyor, et yeterli kadar gelmeyecek’ gibi bir hesap içerisinde olan arkadaşlarımızın piyasaya hayvan vermemesi nedeniyle ve ramazanı beklemesi nedeniyle fiyatlar 28,5 liraya kadar karkasta çıktı ama biz gerekli önlemleri aldık.

Bütün arkadaşlarımızla oturduk bunun hesabını yaptık. Şu anda fiyat karkasta 26 buçuk liraya düşmüştür.”

BÜTÜN HAZIRLIKLARI YAPTIK

Sözlerini ”Biz Ramazana da Kurban Bayramına da et konusunda hazırız” diyerek sürdüren Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti: ”Ben bakan oldum 24’ünde ayrılacağım Kurban Bayramı bana ait değildir demem.

Onun da hazırlıklarını yaptık. Üretici arkadaşlarım şuna hazır olsun hiç çekinmesinler ve üretime devam etsinler. Türkiye bir üretim ülkesidir ve onların elde ettikleri üretimin maliyeti ve kar oranı üzerine konularak piyasayı regüle ediyoruz.

Biz regüle edebileceğimiz oranda istediğimiz hayvanı ve eti getirebiliriz” ifadesini kullandı. Bakan Fakıbaba, et fiyatlarında üreticilerin, kasapların, esnafın, sanayici ve tüketicilerin kar oranlarını birlikte hesap ettiklerini aktararak, ”Et fiyatlarıyla oynamak ve vatandaşı zor durumda bırakmak isteyen herkes zarar edecek” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X