Ev almayı düşünenler dikkat!

Konut fiyatlarının şu anda çok uygun olduğunu ileri süren Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Çelebi, ”Parası olana, nakit alışveriş yapmak isteyene bugün için gayrimenkul almalarının doğru olduğunu söylüyoruz” dedi.

Ev almayı düşünenler dikkat!

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde en az yüzde 60 zamlanacağını belirterek, yatırımcıları uyardı.

Çelebi, Bursa’da emlak sektöründe son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Geçmiş yıllara göre konut satışlarında düşüş yaşandığını ifade eden Çelebi, ”Vatandaşın bakışında psikolojik olarak bir soğukluk var. Bunun yavaş yavaş sıcaklığa dönüşmeye başladığını görüyoruz.

Faizlerin yüksek olmasından dolayı sıkıntılı bir süreç atlattık. Şu an faize olan güven yavaş yavaş azalıyor. Gayrimenkul almanın tam zamanı. Fiyatlar oldukça geriye geldi” dedi.

Sektöre hareketlilik gelmeye başlamasının memnuniyet verici olduğuna işaret eden Çelebi, bu dönemde sadece evini değiştirmek isteyen ihtiyaç sahiplerinin kiralık konutları tercih ettiğini, maddi imkanı olanların ise satılık konutlara yöneldiğini söyledi.
 
FİYATLAR DİBİ GÖRDÜ

Fiyatların artmadığını tam tersine düşüşte olduğunu dile getiren Çelebi, ‘’Konut fiyatları dip noktayı gördü, bu saatten sonra da yavaş yavaş yükselmeye başlıyor” diye konuştu. Çelebi, gayrimenkul sektöründe 2018’de dolar kuru ve faizin artmasından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntının ardından sektörün şuan eski haline dönmeye başladığını anlattı. Kiralıklarla ilgili de bilgi veren Çelebi, Bursa’da kiralık daire sıkıntısı bulunmadığını vurguladı.

Çelebi şöyle devam etti: ‘’Satılık noktasında da şöyle bir şey var; Bursa çevresel olarak yapılacak projelerin de etkisiyle büyümeye yüz tutacak bir şehir. Konut fazlalığı var mıdır? Kısmen de olsa var ama bu çok çabuk tüketilebilir. Yeni proje başlamadığı için bir dönem sonra konut ihtiyacı tekrar doğacaktır.”

SİTE İÇİNDE 3+1 DAİRE 300 İLE 500 BİN TL ARASINDA

Bursa’da eskisi gibi doğu-batı diye ayrım yaşanmadığının altını çizen Çelebi, şehrin hem doğuda hem de batıda merkezleştiğini kaydetti. Erdal Çelebi, ‘’Her bölgede konsept projeler insanlara imkan sağlıyor. Bursa’mızın merkezdeki 3 ilçesi gayet güzel bir şekilde talep görüyor. Mudanya zaten ayrı bir pazar.

Sahil bandında olduğu için oranın müşterisi de özel müşteri. Yabancıya satışlar üst seviyede devam ediyor. Her bölgemizde şuan satışlar orta derecede gidiyor.

Kiralık 3+1 site içerisinde daireler bin 200 ile 2 bin lira arasında. Satılık 3+1 daireler ise 300 bin ile 500 bin lira arasında değişiyor. Kentin doğusunda ya da batısında her noktasında bu fiyatlara konut bulunabiliyor” ifadelerini kullandı.

NİLÜFER’DE ARSA AVANTAJI

Erdal Çelebi, Nilüfer’in sektörün Bursa’daki lokomotif kenti olduğunu ve bir adım öne çıktığını söyledi. Çelebi, ‘’Bölgesel, alt yapısal ve arsa olarak Nilüfer çok güçlü olduğu için müteahhitler ve tüketiciler biraz daha sıcak bakıyor. Osmangazi ve Yıldırım’da yeterli sayıda arsa bulunamadığı için doğal olarak üretim yapabileceğiniz alt yapı olmadığından burası ön plana çıkıyor. Ama baktığınız zaman Osmangazi de Bursa’nın en değerli projelerini içinde barındırıyor. Bunları gözardı etmemek lazım” diye konuştu.

6 AY SONRA BU RAKAMLAR OLMAYACAK

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, yatırımcılara tavsiye ve önerilerde de bulunarak şunları kaydetti: ‘’Şuan yatırımcı için en uygun zaman. Bunun altını çizmek istiyorum. 1 sene ya da 6 ay sonra bugün alacakları rakamlarda hiç kimse konut bulamayacak.

Bir süre sonra dolar kuru ve faiz değiştiğinde bugün konuştuğumuz rakamlardan en az yüzde 60-70 daha yüksek fiyatlardan konut alırlar. Onun için parası olan, nakit alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımıza bugün için gayrimenkul almalarının doğru olduğunu söylüyoruz. Şuan yatırımdan uzak durmasınlar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X