Eximbank’tan şirketlere kur uyarısı

Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Adnan Yıldırım, kur riskine karşı korunmayan şirketlerin Eximbank tarafından desteklenmemesi gerektiğini söyledi.

Eximbank’tan şirketlere kur uyarısı

Yıldırım, bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kur riskine karşı ihracatçı şirketlerin kendisini koruması için teşvik edici veya zorlayıcı düzenlemelere gidilmesinin söz konusu olup olmadığı ile ilgili konuşan Yıldırım, şunları kaydetti: ‘’İhracatçılarımız açısından bunun en son noktası, ‘kendini kur riskinden korumayanlara Exim destek vermesin’dir.

Önümüzdeki dönemde bunun da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Henüz burada bir adım atmadık ama çalışıyoruz. Trafikte ani hareket, kaza sebebidir. İhracatçılarımızı böyle çok ani dönüşlerde şaşırtmamamız veya onları zorlamamamız gerekir ama yaptığımız toplantılarda artık bunu da dile getirmeye başladık.

Eninde sonunda ‘kur riskine karşı korunmayan ya da sigorta yapmayan şirketleri Eximbank artık desteklemeyecek’ fikrini, Türk Eximbank olarak bir bütün olduğumuz ihracatçılarımızla konuşarak yapmamız lazım. Onların da benzer düşüncede olduklarını ben görüyorum. Bundan sonraki toplantılarda bunu biraz daha dillendireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X