Eyleme öğrenciler katılmayınca desteklemek yaşlılara kaldı

‘Kudüs’e sahip çık’ eylemine Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilgi göstermeyince, desteklemek üniversite mescidinden çıkan ihtiyarlara düştü.

Eyleme öğrenciler katılmayınca desteklemek yaşlılara kaldı

Eyleme, öğrencilerden sadece 10 kişinin katılması yaşlıları bir hayli üzdü. Eylemde konuşan Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu Başkanı Enes Ak, “Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi, ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir. Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık, bugün olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi, bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber, yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X