Fidana talep hızla artıyor

Yenişehir’deki toplam 450 dönümlük arazide fidan yetiştirildiğini belirten Yenişehir Orman Fidanlık Şefi Volkan Haşimoğlu, üretim ve talebin hızla arttığını bildirdi.

Fidana talep hızla artıyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Orman Fidanlık Şefliği’nde yetiştirilen fidan sayısı ve fidana olan talebin her geçen yıl gösterdiği kaydedildi.

Toplam 450 dönümlük arazide çınardan mazıya, ıhlamurdan erguvana kadar çok çeşitli fidanların yetiştirildiği Yenişehir Orman Fidanlık Şefliği, 2018 yılı için hedef büyüttü. Fidan üretimiyle ilgili bilgi veren Yenişehir Orman Fidanlık Şefi Volkan Haşimoğlu, ‘2016 yılında toplam 950 bin adet fidan üretmiştik. 2017 yılında ise yetiştirdiğimiz fidan sayısı 1 milyon 128 bin adede ulaştı. Bu yıl ise yaptığımız planlamada 1,5 milyon fidan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda fidan üretiminde benzer oranlarda artışa gideceğimizi öngörüyoruz’ dedi.

İKİ MERKEZDE ÜRETİM

Bursa bölgesinde Bursa Orman Fidanlık Müdürlüğü ile Yenişehir’de üretim yapıldığını anlatan Haşimoğlu, ülkenin hemen her bölgesinden fidan taleplerinin karşılandığını söyledi. 

Haşimoğlu, ‘Bursa ve ilçelerinin yanı sıra, Sakarya, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Malatya, Van, Tokat, Konya, İzmir  ve Afyon’dan gelen talepleri de karşılıyoruz’ diye konuştu.

Belediye, okul ve camilere fidanların ücretsiz olarak verildiğini söyleyen Haşimoğlu, fidan şirketleri ve özel şahıslara ise ücret karşılığında fidan sağlandığını söyledi. 

Haşimoğlu, ‘Yenişehir Fidanlık Şefliği olarak çınar, gürgen, akçaağaç, ceviz, badem, fıstıkçamı, ladin, servi, mazı, ıhlamur, dişbudak, meşe, sedir, akasya ve erguvan fidanlarını yetiştiriyoruz. Talep üzerine bölgemizin iklim koşullarına uygun fidanlar da yetiştiriyoruz. Örneğin geçen yıl talep üzerine Londra çınarı, Amerikan meşesi ve tespih ağacı fidanları da yetiştirmeye başladık’ değerlendirmesinde bulundu.

‘AĞAÇ SEVGİSİ YAYGINLAŞIYOR’

Son yıllarda fidan taleplerinin hızla arttığına işaret eden Yenişehir Orman Fidanlık Şefi Volkan Haşimoğlu, fidan talebindeki artışın sevindirici olduğunu ifade ederek, ‘Ağaca olan duyarlılık ve ağaç sevgisinin yaygınlaşması, fidana olan talebin artışını sağlıyor. Talebin karşılanması amacıyla biz de üretimimizi artırma kararı aldık. Mevcut üretim çeşitliliğinin dışında başka fidan talepleri gelirse, bu talepleri de değerlendiriyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X