Frankfurt Gaye Boralıoğlu’nu seçti

Yazar Gaye Boralıoğlu, alanında dünyanın en önemli etkinliği kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı’nda her yıl Barış Ödülleri dahilinde gerçekleştirilen ‘Satırlar Arasında – Bir Saatlik Güzellik’ programına seçildi.

Frankfurt Gaye Boralıoğlu’nu seçti

Dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt’ta kapılarını 69’uncu kez açtı. Fuar programı kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında Türkiye’den de bir ismin imzası yer alacak. Yazar Gaye Boralıoğlu’nun ‘Meçhul’ adlı romanı bu yıl Almanya’nın en büyük edebiyat ödülü Büchner Ödülü’nü kazanan Alman şair ve yazar Jan Wagner tarafından okunacak. Okuma etkinliği 13 Ekim’de Saint Katharine Kilisesi’nde gerçekleşecek. ‘Meçhul’, bu yıl Almanya’da ‘Der Fall İbrahim’ adıyla ve Binooki Verlag tarafından Wolfgang Riemann çevirisiyle yayımlanmış ve bu yaz Sueddeutsche Zeitung tarafından yılın kitapları listesine seçilmişti.

 

Kültür alanındaki en prestijli ödül olan Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği Barış Ödülü ise 15 Ekim Pazar günü 77 yaşındaki Kanadalı yazar Margaret Atwood’e takdim edilecek. 1950 yılından beri her yıl edebiyat, bilim ve sanat dalında barışa katkıda bulunanlara verilen Barış Ödülü’ne 1997’de yazar Yaşar Kemal, 2005’te Orhan Pamuk, layık görülmüştü.

 

15 Ekim Pazar gününe dek sürecek fuara yüzü aşkın ülkeden yaklaşık 7 bin yayın kuruluşunu katılıyor. Fuar geçen yıl yaklaşık 278 bin ziyaretçiyi ağırlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X