‘Gebelikte Omega 3 desteği önemli’ 

Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Uyanık, gebelik döneminde Omerga 3 desteğinin önemli olduğunu söyledi.

‘Gebelikte Omega 3 desteği önemli’ 

Omega 3’lerin genelde balık yağından üretilmekle birlikte balık dışı karides, algler gibi besinsel kaynakları da bulunduğunu kaydeden Uyanık, Omega 3; Balık ve deniz ürünleri, somon, ton, sardalye, soya, semiz otu, kuru fasulye, nohut, brüksel lahanası, kanola yağı, keten tohumu, ceviz, fındık, chia tohumunda bulunmaktadır. Anne sütü  ise  en doğal Omega 3 kaynağıdır. Bu nedenle ilk 6 ay emzirmek çok önemlidir.

Gebe ve emziren kadınlar günlük ortalama en az 200 miligram Omega 3 almalıdır. Bunun için günlük 200 miligram Omega 3 tableti alınmalı ya da haftada 2-3 gün balık tüketilmelidir. Özetle; Omega 3 desteği gebelikte potansiyel pozitif etkilerinden dolayı kullanılmalıdır. Her balık yağının Omega 3 olmadığı bilinmelidir ve 1200 miligram balık yağı üzerinde yazsada , EPA DHA oranı 100 miligram gibi yetersiz olabilir uygun doz içeriğine dikkat edilmelidir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X