Geleceğin doktorlarına uygulamalı eğitim

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM), doktor adaylarına, doğumdan, acil müdahaleye kadar birçok konuda uygulamalı eğitim veriyor.

Geleceğin doktorlarına uygulamalı eğitim

 Uygulamayla geleceğin doktorları maket hamileye doğum yaptırarak işi en ince detayına kadar öğreniyor.

Tıp öğrencileri, USİM’de verilen eğitimle, acil serviste doğumdan ilk müdahaleye, hastalığın tanısından tedavisine kadar birçok konuyu öğreniyor. Doktor adayları, Türkiye’de devlet üniversitelerinde ilk olan eğitim kapsamında, bilgisayarlı maket anneye doğum yaptırılıyor. 

“BAŞARI ORANLARI YÜKSELECEK”…

Uludağ Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Akköse Aydın, 10-12 öğrencinin 5 iş günü boyunca acil tıp stajı aldığını belirterek, “İlk dört gün ileri yaşam desteği, hava yolu eğitimi alıyorlar. 5’inci gün ise burada hasta simülasyonu yapıyoruz. Simülasyon merkezi sayesinde öğrencilerin meslek hayatında başarı oranının yükseleceğine inanıyoruz. 6’ncı sınıfta acil serviste staj yapmaya başlayacaklar. Acil serviste karşılaşabilcekleri hastaların bire bir kopyası burada yapılıyor ve gerçek hasta ile karşılaşmadan önce ne yapacaklarını öğreniyorlar ve o telaşlarını yeniyorlar” diye konuştu.

“KLİNİK BERECİRİSİ KAZANDIRIYORUZ”…

USİM Yöneticisi Doç. Dr. Züleyha Alper de, 2008’de temeli atılan merkezin 2016’da hizmete girdiğini hatırlatarak, “Burada öğrencinin herhangi bir canlıya zarar vermeden hekimlik mesleğini öğrenmesini sağlıyoruz. Öğrenci preklinik döneminde bu eğitimlerini tamamlayıp, klinik döneminde hasta ile karşılaştığında tedaviyi yeterli düzeyde yapacak hale geliyor. Deneyimlerimizi ülke içinden ve dışından bizi arayan tüm fakültelerle paylaşıyoruz. Klinik beceri laboratuvarlarındaki temel amacımız, kesit modellerde öğrencinin klinik becerileri kazanmasıydı. Ardından, senaryolar üzerinden de hastaya yaklaşabilmeyi öğrenmeleri açısından ileri düzey simülatörlerin olduğu ikinci bir bölüm eklendi. Bundan sonraki hedefimiz mezuniyet sonrası eğitimde cerrahi simülatörlerin de kullanılabileceği üçüncü aşama” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X