Gemlik ve Karacabey’de İsrail ve ABD’ye tepki

İsrail’in Gazze’de sivilleri katletmesi, Gemlik ve Karacabey’de düzenlenen etkinliklerde protesto edildi.

Gemlik ve Karacabey’de İsrail ve ABD’ye tepki

CEMAL KIRGIZ-AYHAN FİDAN

Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun protesto etkinliğine AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriye Birkan ve İsmail Aydın’ın yanı sıra Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da destek verdi.

Yapılan açıklamada İsrail ve ABD’ye tepki gösterildi. Gönüllü Kuruluşlar Platformu açıklamasında Kudüs’ün bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve birlikte yaşamak demek olduğu  ifade edilerek, Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Karacabey’de de sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla toplanan kalabalık, İsrail’in Kudüs’te Filistinli müslümanlara yönelik yaptığı katliamı protesto etti.

Pankart açıp sloganlar atan kalabalık daha sonrasında basın açıklaması yaptı. Karacabey Ulucamii’nde kılınan Cuma namazının ardından toplanan kalabalık, pankartlar açarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet alanına yürüdü.

Cumhuriyet alanında yapılan basın açıklamasını Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karacabey İlçe Temsilcisi Hakan Kılıç okudu. Kılıç, ‘İslam coğrafyası her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne dönmekte. Bugün ise, İsrail’in Kudüs hayalini meşrulaştıran bir adım olarak, ABD Büyükelçiliği’ni taşıması, bardağı taşıran son damla olmuştur.

Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sistemini ve onun ikiyüzlü araçlarını reddediyoruz’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X