İmar Barışı’ndan 315 milyon TL toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘İmar Barışı’ düzenlemesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak şimdiye kadar 315 milyon lira toplandığını ifade etti.

İmar Barışı’ndan 315 milyon TL toplandı

Özhaseki, vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesine başvuruların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
 

Vatandaşların e-devlet üzerinden müracaatlarını yaptıktan sonra 31 Aralık 2018’e kadar Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırmaları gerektiğini hatırlatan Özhaseki, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin, yapının bulunduğu arsanın değeri ile yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlendiğini vurguladı.

Bazı vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelini 31 Aralık’tan önce ödediğini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti: ‘’İmar barışı kapsamında yapılan başvurulardan şu ana kadar 65 bin 361 yapının ödemesi alındı. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak 315 milyon lira hesabımızda toplandı. İmar barışı kapsamında topladığımız tüm parayı önümüzdeki yıldan itibaren kentsel dönüşümde kullanılmak üzere yüzde sıfır faizle belediyelere vereceğiz. Böylece her yıl 500 bin konutun yenilenmesi hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X