İnegöl’ü dolu vurdu

İnegöl’de önceki gün etkili olan dolu nedeniyle ilçeya bağlı Kozluca, Kulaca, Şibali, Hamzabey ve Tokuş mahallesinde yaklaşık 10 bin dönümde ekili olan ürünler zarar gördü.

İnegöl’ü dolu vurdu

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl’de önceki gün etkili olan dolu nedeniyle ilçeya bağlı  Kozluca, Kulaca, Şibali, Hamzabey ve Tokuş mahallesinde yaklaşık 10 bin dönümde ekili olan ürünler zarar gördü. 

İlçeye bağlı 5 kırsal mahallede yaşanan dolu afetinde zarar gören bölgeleri Kulaca Mahallesi Muhtarı Sedat Seçim ile birlikte gezerek incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ayçekirdeği, patates, buğday ve pancarda yüzde 70-80 oranında zarar olduğunu söyledi ve çiftçinin toplam zararının yaklaşık 15 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

ÇEKİ DÜZEN VERMELİLER

TARSİM eksperleriyle ilgili eleştiride de bulunan Başkan Çelik, “Çiftçiyi TARSİM’e alıştırmamız gerekiyorsa, onlarda kendilerine çeki düzen vermeliler. Eksperler hasar olan bölgelerde ne kadar hasar varsa onu tam olarak yazmalılar. Maddi hasarın karşılandığını görünce, bizde diğer çiftçileri bu duruma alıştıralım” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X