İran’daki protestolarda ölü sayısı arttı

İran’da rejim karşıtı gösterilerde ölü sayısı 20’ye yükseldi.

İran’daki protestolarda ölü sayısı arttı

İran’da ekonomik sorunlara tepki olarak başlayarak ülke geneline yapılan rejim karşıtı gösterilerde dün gece 9 kişi hayatını kaybetti. Altıncı gününe giren gösterilerde ise ölü sayısı 20’ye yükseldi. Şimdiye kadar gözaltına alınanların sayısı ise 400’ü geçti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, halkın bir avuç isyancı ve kanunları ihlal edenlerle mücadele edeceğini söyledi.

İran devlet televizyonu dün gece güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğünü duyurdu.

İran devlet televizyonu bazı göstericilerin polis karakolunu basarak, silah çalmaya çalıştığını da belirtti.

İran devlet televizyonu ayrıca birçok kentte silahlı göstericilerin kamu binalarına ateş açtığını duyurdu.

Televizyon karakol ve askeri kışlalara saldırıların ise polis ve güvenlik güçlerince başarısızlığa uğratıldığını belirtti.

İran’dan yayın yapan haber sitesi Asriran, İran’daki rejim karşıtı gösterilerde İsfahan eyaletine bağlı Kehderican ilçesi kaymakamlığına saldıran göstericilerden 5’inin öldürüldüğü duyurdu.

İran’ın İsfahan eyaletine bağlı Necef Abad kentinde de rejim karşıtı göstericilerin polisin üzerine ateş açması sonucu 1 polis öldü, 3’ü yaralandı.

İran’ın Meşhed kentinde başlayarak, ülke geneline yayılan ve 6’ıncı gününde olan gösterilerde şu ana kadar ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise ülke geneline yayılan gösterilerden dış güçleri sorumlu tuttu.

Ruhani, “Marjinal grupların yasalara aykırı hareket etmesine gerekirse, 80 milyon İran halkı önümüzdeki günlerde sokaklara çıkarak karşı koyar” dedi.

İran’ın Meşhed kentinde geçen perşembe ülkenin ekonomik durumunu protesto için başlayan gösteriler ülke geneline yayılarak devam ediyor. Gösterilerde şu ana kadar 20 kişi öldü, 400 kişi gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X