İş dünyasından ‘Zeytin Dalı’na tam destek

İş dünyasının önde gelen isimleri yaptıkları yazılı açıklamalar ve yayımladıkları sosyal medya mesajlarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) önceki gün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi.

İş dünyasından ‘Zeytin Dalı’na tam destek

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, terör odaklarına karşı haklı mücadelede TSK ile birlikte olduklarını vurgulayarak, ‘’Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran da, Türkiye’nin uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığına dikkati çekerek, ‘’Türkiye, güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini günlerden beri söylüyordu. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz operasyona başladı. Bizler Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder” ifadelerini kullandı. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ise, Türk iş dünyasının temsilcileri olarak devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarının altını çizdi.

GÜVENLİK BAŞTA GELİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘’Afrin’e yönelik başlayan Zeytin Dalı harekatında şanlı ordumuzu Allah muzaffer kılsın” derken, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise, twitter hesabından, ‘’Önceliklerimizin başında, güvenliğimiz geliyor. Ülkemizin güvenliğini ve bölgenin barışını sağlamak amacıyla tüm terör unsurlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Afrin Zeytindalı Operasyonunun başarıyla amacına ulaşmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” değerlendirmesinde bulundu. Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından yapılan açıklamada da, ‘’TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız” denildi. Bunların yanı sıra çok sayıda iş insanı yaptıkları sosyal medya paylaşımlarında, Türkiye’nin Harekat hamlesine tam destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X