İsrail’den ‘soykırım’ tasarısı

Türkiye’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ve İsrail’e yönelik sert eleştirilerine tepki gösteren, İsrail’deki muhalefet, harekete geçiyor. 

İsrail’den ‘soykırım’ tasarısı

Yesh Atid lideri, eski Maliye Bakanı Yair Lapid’in Türkiye’ye karşı adımlar atılmasını talep ettiğini, İsrail parlamentosuna (Knesset) “Ermeni soykırımını tanıyan” bir tasarı sunacaklarını belirtti.

The Times of İsrael gazetesinin haberine göre, Yair Lapid, ikili siyasi ilişkileri onarmak amacıyla İsrail’in geçen yıl Türkiye ile yaptığı “uzlaşı” anlaşmasının “diplomatik hata” olduğunu öne sürdü. Lapid, “Tehdit edilmeyeceğiz. Ne Türkler, ne Filistinliler ne de Arap dünyasınca. Eğer birileri Başkan Trump’ın açıklamasını beğenmiyorsa bu onların sorunudur” ifadesini kullandı.

Lapid, partisinin Knesset’e “Ermeni soykırımı”nın tanınması amacıyla bir tasarı sunacağını belirtti. Lapid, konuşması sırasında da İsrail’den Türkiye’ye gaz boruhattı döşenmesi fikrinin “gömülmesi” gerektiğini de savundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X