İznik için kent kimliği projesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından İznik’in kent kimliğine katkı sağlaması hedeflenen çalışma başlatıldı.

İznik için kent kimliği projesi

Kent kimliği ve vatandaşların istekleri dikkate alınarak ilçenin çeşitli alanları için “Yaşam Merkezi” projesi geliştirilecek.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan proje ile İznik’in kent kimliğine katkı sağlayacak yeni yapıların oluşturulması amacıyla proje çalışması başlatıldı.

Kent Kimliği ve Yaşam Merkezi konulu proje çalışmalarına başlayan Mimari Tasarım Stüdyo Yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Açalya Alpan, Yrd. Doç. Dr. Kader Reyhan ve 21 kişilik öğrenci gurubu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı ziyaret ederek proje detayları hakkında bilgi verdiler.

Projenin amacının, tarihi kentsel bir alan olan İznik’in kent kimliğini irdeleyip, İznik’e olumlu katkıda bulunacak aktif kültürel ve sosyal etkileşim kuran yeni mekânlar oluşturmak olduğu ifade edildi. İznik’in tarihi kimliğini anlayabilmek amacıyla ders öğretim elemanları ve 21 öğrenci, teknik bir gezi kapsamında ilçede gezerek çeşitli mekânsal tespitler gerçekleştirdi.

Yeni mekânlar oluşturulurken, kentin tarihi kimliği kadar sosyal kimliği ve halkın katılımının da önemini vurgulayan akademisyenler ve öğrenciler, halkın kent ile ilgili sorun ve isteklerini anlayabilmek amacıyla bir halk anketi gerçekleştirdi. Öğrenciler, elde edilen veriler ile kent kimliğini ve halkın isteklerini dikkate alarak İznik’in çeşitli alanları için “Yaşam Merkezi” projesi geliştirecekler.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın,  “İlçenin gelişimi için İznik Belediyesi olarak bizlerde bu tür çalışmaları ve projeleri destekliyor, ortak çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda birçok üniversite ve akademisyen hocalarımızla ilçemiz üzerine projeler yürütüyoruz.

Bugün de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan Kent Kimliği ve Yaşam Merkezi konulu proje hayata geçiyor. Bu anketler dikkate alınarak projeler geliştirilecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X