Kaçak FETÖ’cü resmen serbest

Türkiye’deki 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası askeri helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 Türk askerinden biri Atina’da serbest kaldı.

Kaçak FETÖ’cü resmen serbest

Danıştay’ın almış olduğu karar dün uygulanmaya kondu. Önceki gece imzalanan karar, darbe sonrası helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrine kaçan 8 Türk askerden helikopterin yardımcı pilotu Süleyman Özkaynakçı’nın tutukluluğuna son verilmesini ve polis eşliğinde yeri saklı tutulacak bir evde kalmasını öngörüyor. 

Hatırlanacağı üzere mahkeme kararı Türk askere seyahat belgelerinin (pasaport v.b.) verilmemesini ve kaldığı bölgenin polis karakoluna her gün gitmesini şart koşuyordu.

Kararda ayrıca Türk subayın etkin bir şekilde korunması ve gözetilmesi için devletin gerekli kararları alması gerektiği belirtiliyordu.

Bundan böyle Süleyman Özkaynakçı polis koruması altında gizli tutulacak bir adresteki evde kalabilecek, ancak Yunanistan dışına çıkamayacak.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X