Kaliforniya’da sel baskını

Orman yangınlarıyla sarsılan Kaliforniya’da şimdi de aşırı yağışlar hayatı felç etti. 

Kaliforniya’da sel baskını

Güney Kaliforniya’da meydana gelen sel ve toprak kayması felaketinde en az 13 kişi öldü, 20 kişi de kayıp. Sel felaketinde ölü sayısının artmasından endişe edilirken Santa Barbara İtfaiye ekipleri 6 saat boyunca çamurların altında kalan 14 yaşındaki bir genç kızı kurtarmayı başardı.  Tüm vücudu çamur içinde kalan genç kızın ilk sözü, ‘Orada ölüp kalacağımı düşündüm” oldu.

Şiddetli yağışlar, eyaletin güneyindeki Santa Barbara bölgesinde etkili oldu. Aralık ayındaki orman yangınlarının bitki örtüsünü yok ettiğini, bu nedenle yağışların toprak kaymasına neden olduğu ifade edildi.  Toprak kayması nedeniyle birçok evin toprak altında kaldığı ve birçok yolun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kente felaket nedeniyle 23 bin kişi  evlerini terk etti. Kurtarma ekipleri çamur altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürürken, Santa Barbara’nın doğusundaki Romero Kanyonu’nda 300 kişilik bir nüfus mahsur kaldı. Polis, afet bölgesinin I. Dünya Savaşı dönemindeki muharebe alanlarına benzediğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X