‘Kentsel dönüşüm insan odaklı olacak’

Millet İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Dikkaldırım, Altıparmak, Çekirge ve Emek mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelerek, hem sohbet etti hem de dertlerini ve tavsiyelerini dinledi.

‘Kentsel dönüşüm insan odaklı olacak’

Osmangazi’nin ve burada yaşayan vatandaşların sorunlarının çok büyüdüğünü kaydeden Aydın, bu sıkıntıların en önemlilerinden birisinin de kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün binaları üst üste, yan yana koymak olmadığını, bunu yapılması halinde kentin tüm geleceğinin yok olacağına dikkat çeken Aydın, “Kentsel dönüşüm insan odaklı olması gerekir. En az yüz yıl sonrasını planlamalısınız.

Kentsel dönüşüm için önce bir planlama yapacağız. Ulaşımı en kolay nasıl sağlayacağız? Yeşil alanlar, spor alanları, sosyal alanlar, sinema-tiyatro gibi kültürel alanları nasıl yaratacağız? Okullar o kentsel dönüşüm içinde nerede yer alacak? Biz önce planlama yaparak bu alanların nasıl yerleştireceğimizi düşüneceğiz.

İnsan odaklı bir değişim. Mutlu şehri insan odaklı bir anlayışla yapabiliriz” dedi. Aydın, bunları yapabilmek için öncelikle fay hatlarının ayrıntılı etüt edilmesi gerektiğini ve bunun için meslek odaları ve akademisyenlerden oluşan bir kurulu işler hale getireceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X