Koç’tan yurt dışına üç yılda 8 yatırım

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, son 3 yılda 8 yeni yurt dışı yatırımı gerçekleştirdiklerini ve yeni şirketleri incelemeye devam ettiklerini söyledi.

Koç’tan yurt dışına üç yılda 8 yatırım
Koç Topluluğu’nun küresel vizyonla yönetildiğini belirterek, bu vizyonu destekleyen stratejinin ‘sürdürülebilir ve karlı büyüme’ olduğunu dile getirdi.

Bunun da topluluğun küresel varlığını genişleterek, yurt içinde ve yurt dışında rekabetçiliğini artırarak, teknoloji ve inovasyona yönelik kabiliyetleri geliştirerek ve güçlü markalar yaratarak sağlanabileceğini anlatan Çakıroğlu, yurt dışı yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.

Çakıroğlu, ‘Son 3 yılda Koç Topluluğu şirketlerinden gelen önerileri de dikkate alarak 8 yeni yurt dışı yatırımı gerçekleştirdik. Mevcut sektörlerin dışındaki yatırımlar da gündem maddelerinden biri oldu. Düşük faiz politikası ve küresel ekonomik büyümenin beklenenden yüksek olması sebebiyle, dünya genelinde şirket değerleri halen çok yüksek. Buna rağmen disiplin, kararlılık ve cesaretle yeni şirketleri incelemeye devam ediyoruz’ dedi. 2017’de zorlu ve değişken koşullara rağmen hedeflerini aştıklarını da dile getiren Çakıroğlu, geçen 2 yılda olduğu gibi 2018’de de verimliliğe, karlılığa ve risk yönetimine odaklanılacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X