KOSGEB ve DEİK’ten iş birliği

KOSGEB ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) arasında KOBİ’lerin ihracattaki paylarının artırılarak dış pazarlardaki etkinliklerini güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

KOSGEB ve DEİK’ten iş birliği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, imza törenindeki konuşmasında, protokolle KOBİ’ler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini geliştirme, küresel pazarda rekabet güçlerini artırma, karşılıklı bilgi paylaşımında bulunma ve kurumlar arasında eğitici programlar düzenleme gibi birçok alandaki çalışmaları artırmayı hedeflediklerini söyledi. DEİK tarafından yurt içinde ve dışında düzenlenen iş konseyi toplantılarına ve diğer etkinliklere KOSGEB veri tabanındaki KOBİ’lerin katılımının da teşvik edileceğini belirten Uzkurt, ‘’Protokol, KOBİ’lerimize ortak hizmetler üretebileceğimiz verimli bir iş birliği imkanı sunacak” dedi. DEİK Başkanı Nail Olpak da, protokolle Türkiye’nin kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmayı amaçladıklarının altını çizerek, iş birliği kapsamında dünyadaki 146 iş konseyiyle elde ettikleri deneyimi KOSGEB ile paylaşacaklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X