Köylülerden tapulu eylem

Bursa’nın en eski köylerinden olan ve tarihi 695 yıl öncesine dayanan Dürdane köyünde, içerisinde 250 yıllık zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu tapulu arazileri, orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle köylülerin ellerinden alındı. 

Köylülerden tapulu eylem

Dedelerinden kalan 250 yıllık tapulu zeytinlikleri orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle ellerinden alınan köylüler tepki gösterdi.

Tapulu arazilerini ormana kaptıran köylüler, ellerinde pankartlarla eylem yaptı.

Köylüler ellerindeki tapularla halen satış yapıp kredi çekebildiklerini belirtirken, bu tapuları devletin verdiğini söyledi.

Yüzlerce yıldır meyve yetiştirilen ve 1986 yılında tapuları verilen arazilerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle ellerinden alınmasına köylüler bir anlam veremiyor.

Ellerinde tapuları bulunan köylüler buna rağmen mahkemeden bir sonuç alamadı.

Yılda 3 bin 500 ton siyah incir ve bin 500 ton zeytin üreten köylüler, ellerinden alınan tapulu arazilerinin üzüntüsünü yaşıyor.

Ellerinden alınan 850 dönümlük arazide yüz yıldan buyana hasat yaptıklarını belirten köylüler, halen sahip oldukları tapularla arazi satışı yapabilmelerine ve tapular üzerinden kredi çekebilmelerine bir anlam veremediklerini söyledi. 

“ART NİYET ARIYORUZ”

Dürdane köyü muhtarı Muhsin Candan, “1986 yılında devletimizin verdiği tapular şuanda orman tarafından iptal edildi. Köyümüze her gün mahkeme kağıtları geliyor. Bu durumdan mağdur olan 320 kişi var. Elimizden alınan arazilerimizin içinde yüzlerce yıllık zeytin ve incir ağaçları var. Bu arazilerimiz orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle elimizden alınıyor. Biz bu tapulu yerlerimizi alıp satabiliyoruz. Kredi çekebiliyoruz. Ama tapulu yerlerimiz elimizden alınıyor. Biz bunda art niyet görüyoruz’ dedi.

Köyde mağdur olan vatandaşlar ise, “Kanun içinde kanunsuzluk var. Arazimizi satıyoruz. Alan kişi tapusunu üstüne alıyor. Alan kişi bir bakıyor tapusu iptal edilmiş. Bunda bir terslik var. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım bekliyoruz” dediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X