Küba Büyükelçisi Hilton Otel’e alınmadı

Japonya’nın Fukuoka kentindeki Hilton’a ait bir otelde, Küba’nın Japonya Büyükelçisi Carlos Pereira’nın kalmasına izin verilmedi. 

Küba Büyükelçisi Hilton Otel’e alınmadı

Hilton’un bölge müdürü Emiko Ogami, Hilton’un bütün otellerinde Amerikan yaptırımlarının uygulandığı ülkelerden gelen hükümet ve devlet yetkililerinin konaklamasına izin vermediklerini öne sürdü. Otel yetkilileri, Hilton’un ABD merkezli olması dolayısıyla Amerikan kanunlarına uyması gerektiğini, bu yüzden kararın doğru olduğunu iddia etti. Ancak Hyatt ve Sheraton gibi diğer Amerikan otel zincirleri ise böyle bir politikalarının olmadığını açıkladı.

Küba Büyükelçiliği ise Japonya Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup yazarak otelin davranışının utanç verici olduğunu söyledi. Japonya topraklarında Amerikan kanunlarının uygulanmasının ise ülke egemenliğine zarar verdiği vurgulandı. Büşükelçi Pereira’nın nisan ayında aynı otelde konakladığı da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X