Kurban Bayramı Rusya’da da coşku ile kutlanıyor

Kurban Bayramı Rusya’da da coşku ile kutlanıyor. 20 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Rusya Federasyonu’nın her köşesinde bayram namazı kılındı.

Kurban Bayramı Rusya’da da coşku ile kutlanıyor

Moskovski Komsomoltes gazetesi, başkent Moskova ile Moskova vilayetindeki camilerle, belirlenen özel alanlarda 320 bin kişinin bayram namazı kıldığını duyurdu. Bunlardan yaklaşık 100 bininin, Prospekt Mira’daki yeni camide namaza durduğu belirtildi. Namaz nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı, bazı yollar trafiğe kapatıldı.

SELANİK’TE BİR İLK

Bu arada Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te ise Müslümanlar, belediye tarafından tahsis edilen Osmanlı eseri Yeni Cami’de bayram namazını kılmak için toplandı.

Aralarında Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi bayram namazını ilk kez Batı Trakya’da seçilmiş müftülük tarafından görevlendirilen imam ve müezzin ile kıldı. 
Cami,  2013 ve 2014 yıllarında da tahsis edilmiş, ancak Yunan hükümetinin devlet tarafından atanmış imam ısrarı üzerine namazda saflar boş kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X