Mahalleye çocuk parkı ve basketbol sahası

Gemlik Belediyesi, inşa ettiği modern park ve spor sahalarıyla da vatandaşların beğenisini topluyor.

Mahalleye çocuk parkı ve basketbol sahası

Çocukların ve yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek amacıyla ilçe genelinde uygun bulunan alanlara yeni yeşil alanlar ve çocuk parkları kazandıran Gemlik Belediyesi, inşa ettiği modern park ve spor sahalarıyla da vatandaşların beğenisini topluyor.

Belediye ekipleri, belirlenen program dâhilinde bir yandan kentteki kullanım ömrü geçmiş güven arz etmeyen mevcut çocuk oyun parklarını yeni nesil oyun grupları ile yenilerken, diğer yandan da mahallelerde uygun bulunan alanlarda modern çocuk parkları ile yeni spor sahaları oluşturuyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Hamidiye Mahallesi 295 No’lu Sokağa, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, kamelya ve oturma gruplarının da bulunacağı modern çocuk parkının yanı sıra bir de mini basketbol sahası kazandırılıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, parkların, çocukların özgürlük alanları olduğunu belirterek, çağdaş ve modern kentlerin şehrin yaşam kalitesinin artmasıyla ortaya çıkacağını, sosyal donatı alanlarının da kentin yaşam kalitesini yükseltecek en önemli unsurlar olduğunu söyledi. Mahallelerin çehresini değiştirmek, güzelleştirmek ve çocuklar için yeni oyun alanları oluşturmak için yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıklayan Başkan Yılmaz, parklarımızı ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri, sporseverlerinde güven içinde spor yapabilecekleri mekânlar haline getiriyoruz” dedi. Mahallelerde bölge yapısı uygun olan her alana çocuk parkı, yeşil alan ve spor tesisi yaptıklarına dikkat çeken Başkan Yılmaz, 295 No’lu Sokak’ta yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu bölgenin, çocukların ve gençlerin eğlenerek spor yaparken mahalle sakinlerinin de dinlenip nefes alabileceği yepyeni bir alana, modern bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X