Medya Okulu’nda ders zili çaldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen deneyimli gazetecilerin tecrübelerini paylaşacağı “Medya Okulu” programı Görükle Gençlik Merkezinde TRT programcısı Aynur Ayaz’ın verdiği ilk dersle başladı.

Medya Okulu’nda ders zili çaldı

Değişen dünya düzeni içerisinde gelişmeleri doğru okuyabilmek, anlamlandırabilmek ve yorumlayabilmek amacıyla medyaya ilgi duyan gençler için kurulan ‘Medya Okulu’ na yoğun bir katılım olduğu görüldü.

 TRT programcısı Aynur Ayaz ilk dersinde hitabet, beden dili, sunuculuk ve TV programı moderatörlüğü temalarını işledi. Ayaz, interaktif olarak gerçekleştirdiği eğitimde zaman zaman gençleri sahneye çıkararak uygulama da yaptırdı. 

Günümüzde sunuculuğun bir anlamda sahne sanatı olarak değerlendirilebileceğini çünkü sonuçta görsel bir iş yapıldığını belirten Ayaz, doğaçlama yeteneği, sahne hakimiyeti, nefes kullanımı ve göz teması kurma teknikleri hakkında da tüyolar verdi. 

Sekiz hafta sürecek olan programa birçok gazeteci konuk olarak katılacak. Program, İstanbul ve Bursa’daki medya kuruluşlarını ziyaretin ardından sertifika töreni ile son bulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X