‘Mekanik trombektomi’yle sağlığına kavuştu 

Bursa’da, 27 yaşında felç geçiren genç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki inme merkezinde uygulanan ‘mekanik trombektomi’ yöntemiyle sağlığına kavuştu.

‘Mekanik trombektomi’yle sağlığına kavuştu 

‘Mekanik trombektomi’de, kasıktan girilen küçük bir iğne ve kateter ile beyinde tıkalı olan ana damara ulaşılarak, stent yardımıyla pıhtı çıkarılıyor ve söz konusu damar tekrar işler hale getiriliyor.

İnme geçiren ve merkezde tedavi gören hasta Murat Sarı (27), İnegöl’de bir gün kahvehanede arkadaşlarıyla otururken aniden denge kaybı yaşadığını, sandalyeye oturmak istediğini ancak bunu yapamadığını bildirdi.

İnme Merkezi Sorumlusu Uzman Doktor Cemile Haki de İnegöl Devlet Hastanesinden konuşma bozukluğu ve sağ tarafında felç olan erkek hasta için arandıklarını belirterek, hastanın 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye getirildiğini aktardı. 

Hastayı hemen tomografi, anjiyo çekimi için radyoloji ünitesine aldıklarına işaret eden Haki, şöyle devam etti: 

‘Hastanın beyninde büyük bir damarda tıkanma tespit ettik. Hastaya, anjiyo laboratuvarında, 25 dakika içinde kasıktan girilerek pıhtı çıkarma işlemi yapıldı. Uludağ Üniversitesi Nöroradyoloji Bölümünden Prof. Dr. Bahattin Hakyemez hocamız da operasyona katıldı. Hasta bir gün yoğun bakımda uyutuldu. Birkaç gün sonra konuşma bozukluğu ve sağ tarafı felç olan hasta tamamen normale dönerek taburcu edildi.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X