Menderes Bursa’da anıldı

Eski başbakanlardan Adnan Menderes idam edilişinin 57. yılında Bursa’da anıldı.

Menderes Bursa’da anıldı

HATİCE DAL

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanı Feridun Yüksel, 27 Mayıs Darbesi’nin Türkiye’de ileriye dönük tamir edilemez tahribatlara yol açtığını söyledi. 27 Mayıs Darbesi’ni diğer darbelerden ayıran en acı olayın Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Başvekili Adnan Menderes’in idamının olduğunu vurgulayan Yüksel, “27 Mayıs 1960 Darbesi’nin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi’nin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır” dedi. 

TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTI 

Adnan Menderes’in yaptığı yeniliklerle Türkiye’ye çağ atlattığını ifade eden Yüksel, “Hem düşünce hem de ibadet özgürlüğünün önünü açan, insan odaklı hamleleriyle milletin takdirini kazanan merhum Adnan Menderes ve çalışma arkadaşlarının çığır açan bu icraatları bazı çevreleri rahatsız etmeye başlamıştır.

17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyeti tarih silmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesinde de darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X