Mudanya’da genç çiftçiye destek

Genç Çiftçi projesi kapsamında Mudanya’da Ak Mahalle’den Veysel Ay isimli bir yetiştiriciye 2 koç ve 35 koyun hibe edilirken, bu çerçevede daha önce de Orhaniye Mahallesi’nden bir yetiştiriciye de 2 koç ile 35 koyun verildiği belirtildi. 

Mudanya’da genç çiftçiye destek

ÖMER BİLİK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi projesi kapsamında Mudanya’da düzenlenen törenle Ak Mahalle’den Veysel Ay isimli bir yetiştiriciye 2 koç ve 35 koyun hibe edilirken, bu çerçevede daha önce de Orhaniye Mahallesi’nden bir yetiştiriciye de 2 koç ile 35 koyun verildiği belirtildi.  Törende Kaymakam Faik Oktay Sözer ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru’nun yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Raif Döner de katıldı. Genç Çiftçi Projesi’nde ilçeye bağlı mahallelerde 30 büyükbaş hayvanın dağıtımının da önümüzdeki günlerde yapılacağı kaydedildi.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, “Genç Çiftçi Projesi’nde çeşitli dallarda 9 üreticiye destek verdik. Hayvancılığı geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak için bu proje hayata geçirildi. Bugün küçükbaş hayvanların dağıtımını gerçekleştirdik. Büyükbaş hayvan dağıtımı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Tarıma, çiftçimize ve hayvancılığımıza destek amacıyla çalışmalarımız devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X