Orhaneli’nde şenlik başlıyor

Orhaneli Belediyesi tarafından 27’ncisi yapılacak olan Karagöz Kültür Şenlikleri ve Yörük Türkmen Şöleni 14-16 Eylül tarihleri arasında Karagöz Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Orhaneli’nde şenlik başlıyor

DERYA DEMİR-OSMAN SAK

Şenlik öncesi Sadağı Kanyonu’nda basın mensuplarıyla buluşan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu program hakkında bilgi verdi. Tatlıoğlu, şenlik ile onbinlerce vatandaşın bir araya geleceğini anlattı. Karagöz Piknik Alanı’nda 3 gün boyunca gerçekleşecek olan program hakkında bilgi veren Tatlıoğlu, “14 Eylül’de  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan programın ilk günkü etkinlikleri toplu sünnet töreni ile sona erecek.

60 ilden 600 Yörük Türkmen Derneği ve farklı ülkelerden Türkmenlerinde katılım göstereceği şenliğin ikinci gününde ise ülke ve dünya gündemi değerlendirilip fikir alışverişinde bulunulacak. Yörük göçü yüryüşünün yapılacağı etkinlikte Yörük yaşamı canlandırılırken, halk konserleri ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Tatlıoğlu, “Karagöz Kültür Şenlikleri’nin son günü ise Oğuz Boyları Yörük Türkmen Beyleri’nin geçişi ile başlayacak. Ardından yapılacak olan yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verilecek. Ödül töreninin ardından ise Kıraç, Buray, Tuğba Ger ve Ömer Çandır konserleri şenliğe renk katacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X