Ormanı sevgi korur

Ormancılık Haftası çerçevesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mudanya’ya bağlı Has Mahalle’de düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ormanı sevgi korur

ÖMER BİLİK

Bursa merkez ve çeşitli ilçelerden gelen yaklaşık bin 100 öğrenci tarafından Has Mahalle’de 5 hektar arazide bin 500 fıstık çamı toprakla buluşturuldu. Ormancılık Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, protokol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Burada bu haftanın anısına bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. Biz Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak her yıl 4-4,5 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bursamızın bölge olarak Türkiye ortalamalarının üzerinde yüz ölçümünün yüzde 45 orman varlığı var. Ormanı sevgi korur. Orman ve ağaç sevgisi çocuklara aşılanırsa anlamlı olup, süreklilik kazanır” dedi.

Vali Yardımcısı Abidin Ünsal da, “Diktiğiniz ağaçlar aşağıya doğru kök salarken, sizler gibi yukarıya doğru büyüyecekler ve sizler hayata birer imza atmış olacaksınız. Diktiğiniz ağaçlara arada sırada gelip bakın, nasıl büyüdüklerini izleyin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X