Proje hazırlandı… 12 ay boyunca hizmet verecek

Kestel Alaçam’daki İzcilik Kampı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere yönelik çalışmalarda süreklilik sağlayacaklarını belirtti.

Proje hazırlandı… 12 ay boyunca hizmet verecek

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Alaçam’daki ‘İzcilik Kampı’nı ziyaret etti. Bursalı gençlerin yanı sıra 6 gün boyunca farklı şehirlerden gelen 130 çocuğun da ağırlandığı kampı gezen Başkan Aktaş, alanın 12 ay boyunca hizmet verecek şekilde projelendirildiğini belirtti.

Alaçam’daki kamp faaliyetleri ile asıl amacın çocuklara daha kültürel ve sportif bir hayat aşılamak olduğunu anlatan Aktaş, teknoloji bağımlılığının bu sayede önüne geçilebileceğini söyledi. 

“Geçmişte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gençlerle ilgili faaliyetler yapıldı ancak biz bunun sürdürülebilir olmasını ve 12 aya yayılmasını ifade etmiştik” diyen Aktaş, “Yaz ve kış spor okulları, BUSMEK’teki çalışmalarımız ile bunları destekledik. Alaçam’da da uzman öğretmenler nezaretinde çocuklarımız, dağcılık, temel afet eğitimleri, okçuluk, yüzme, resim gibi farklı etkinlikler yapıyor” diye konuştu.

GÖRÜKLE’YE DE YENİ MERKEZ

Kampların 11-13 yaş aralığındaki çocuklara hizmet ettiğini dile getiren Aktaş, “Gemlik’teki ve Alaçam’daki kamplarımızda 13 dönem bulunuyor. Her dönemde 130 çocuğu toplamda 2 binden fazla çocuğu burada ağırlamış oluyoruz. Onun haricinde dört dönemde engelli çocuklarımıza ayırdık. Amacımız Alaçam’ın kalıcı hale gelmesi. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Kamplara gelen kardeşlerimizin yüzde 90’ı bu tür kamplara gitmemiş ve geldiklerinde memnuniyet duyuyorlar. Buradaki her şey eksiksiz olsun diye özen gösteriyoruz çünkü aileler bizelere çocuklarını emanet ediyor” ifadelerini kullandı. 

Aktaş, sözlerine şu şekilde tamamladı:

“17 ilçemizin tamamı kendi çapında gençler için çalışmalar yapıyor ama biz büyükşehir belediyesi olarak daha makro düzeydeki projeleri kapsayan projelere imza atmak istiyoruz.

Eylül ayında açacağımız Görükle Gençlik Merkezi’mizde kütüphanesinden, sinema salonuna birçok aktivite yer alacak. Bizim ana konularımızdan bir tanesi gençlik konusudur. Saman alevi gibi bir kaç ay yapılan bir faaliyet olmaktan ziyade 12 ay boyunca yapılan faaliyetler olarak düşünüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X