Ruhsat mağdurlarına Büyükşehir’den müjde!

Oturdukları evlerde ‘inşaat mesken faturası ödeyen’ ev sahipleri, şartları tamamlamaları halinde mesken faturasına geçecek. Mağduriyet yaşayanlar bundan böyle 2.84 liralık tarife üzerinden fiyatlandırılacak. 

Ruhsat mağdurlarına Büyükşehir’den müjde!

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, ‘müteahhitlerden kaynaklanan sorunlar’ nedeniyle oturdukları meskenlerde ‘inşaat mesken faturası’ ödeyen ev sahiplerinin şartları tamamlamaları halinde mesken faturasına geçirilmesine oy çokluğu ile karar verildi. 33 bin 609 ev sahibinin, inşaat mesken faturası ödediğini kaydeden Başkan Aktaş, “Bazı müteahhitler vergi kaçırdığı ya da SGK borcunu ödemediği için kaynaklanan sorunlardan dolayı bu evler inşaat mesken faturası ödüyor. Vatandaş ‘benim bunda suçum ne diyor?

Bu mesken sahipleri, ilgili ilçe belediyelerinden fiziki ve teknik olarak tamamen işin bittiğine dair belge aldığı takdirde bu evlerin faturalandırılması meskene geçirilecek. 33 bin 609 evin 10-12 bininin buna uygun olduğunu tahmin ediyoruz. Şu anda meskenlerde metreküpü 2.84 olan suyun fiyatı inşaat meskenlerde 5.40 lira olarak faturalandırılıyor. Şartları tamamlayan meskenlerin mağduriyetini gidereceğiz. Mağduriyet yaşayanlar 2.84 tarifesi üzerinden fiyatlandırılacak” diye konuştu. 

YENİ ADI 152 EVLER İSTASYONU…

Mecliste Ulaşım Komisyonu’ndan gelen raporla Yüksek İhtisas İstasyonu’nun adının “152 Evler İstasyonu” olarak değiştirilmesi oylamaya sunuldu. İsim değişikliği oy birliğiyle kasul edildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X