Rusya ve Çin’den sonra ABD uzay ordusu kuracak

ABD Başkanı Donald Trump, silahlı kuvvetlerin 6. kolu olarak bir ‘Uzay Kuvvetleri’ kurulması için Savunma Bakanlığına talimat verdiğini açıkladı.

Rusya ve Çin’den sonra ABD uzay ordusu kuracak

Beyaz Saray’da yapılan Ulusal Uzay Konseyi toplantısında Amerikan ordusunun yeni yapılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, ABD’nin sadece yeryüzünde değil, uzayda da etkin olması gerektiğini vurguladı.

‘Bu büyük bir adım. Hava Kuvvetlerimiz olacak, ayrıca Uzay Kuvvetlerimiz olacak; ayrı fakat eşit’ açıklamasını yaptı. Konuşmasının ardından orduya ‘Uzay Kuvvetleri’ kurulmasına ilişkin talimatnameyi imzalayan Trump, ayrıca uzaydaki atıklar konusunda da ilgili birimlere yetki verdi.

KONGRE’NİN ONAYI GEREKİYOR

Trump’ın bu kararı özellikle Amerikan Hava Kuvvetleri’ne zarar verebileceği gerekçesiyle eleştiriliyor. Karara ilişkin bütçenin Amerikan Kongresi’nde onaylanması gerektiğini hatırlatan Demokrat Partili Senatör Bill Nelson tepkisini twitter hesabından yaptığı paylaşımda ortaya koydu.

Trump mart ayındaki bütçe tartışmalarında da konuyu gündeme getirerek Rusya ve Çin gibi ABD’nin de ordu içinde ayrı bir uzay gücü oluşturması gerektiğini savunmuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X