Rusya’ya domates ihracatı beklentileri karşılamadı

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin çözülmesinin ardından eski günlerine dönmeyi bekleyen domates üreticileri, Rusya’nın aralık ayında 50 bin tonluk alımıyla hayal kırıklığına uğradı.

Rusya’ya domates ihracatı beklentileri karşılamadı

Daha önce 300 bin tona yakın domates ihracatı yapan Antalya’da üreticiler, eski günlere dönmek istediklerini belirtti. Daha önce yapılan ihracat rakamı ile mevcuttaki rakama bakınca kısıtlamanın devam ettiğini kaydeden Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, 50 bin tonu yeterli bulmadıklarını vurguladı. Satıcı, ‘’Rusya’ya biz ortalama yıllık 250-300 bin ton domates ihracatı yapıyorduk. Bu mevcut durum domateste hem miktar hem firma olarak kısıtlamanın devam ettiğini gösteriyor. Türkiye’nin Rusya’ya turizmden enerjiye kadar ticareti var. Çok alanda iş birliği yapıyoruz. Biz bu listenin bir miktar daha genişlemesini bekliyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Rusya’dan sadece ürünlerin standardını belirlemesini ama hangi firmanın ihracat yapmasını karışmamasını istedik. Bu yaklaşımımız devam ediyor. Şu an için domatesteki kısıtlama da devam ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X