Sefer sıklığı artıyor, Bursaray’a entegre midibüsler geliyor

Üniversite-Kestel ve Emek-Arabayatağı istasyonları arasında kenti batıdan doğuya kateden Bursaray güzergahında toplu taşıma hizmeti veren minibüs ve halk otobüsleri için yeni düzenleme kapıda.

Sefer sıklığı artıyor, Bursaray’a entegre midibüsler geliyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde toplu taşımacıların kazandığı bir davadan söz ediyor.

Aydın’a göre yargının verdiği kararın uygulanmasına ilişkin olarak özel halk otobüsü esnafı ile Bursa Büyükşelir Belediyesi arasında bir görüşme trafiği yürütülüyor.

Görüşmelerde Bursaray seferlerinin önce 5 sonra 3 dakikaya indirilmesi ve yeni açılacak dikey hatlarda midibüslerle taşımacılık yapılması öngörülüyor.

Kentiçi toplu ulaşımda midibüse mi geçiliyor?

Çıkan bir yargı kararına çözüm arayışları var.

Bursa’nın toplu ulaşım patronu BURULAŞ bugünlerde Özel Halk Otobüsçüleri’nin kazandığı davayı nasıl uygulayacağını düşünüyor.

Görüşmelerden sızan bilgilere göre; kentin batısında daha evvel minibüs olarak çalışırken raylı sistemin devreye girmesiyle birlikte halk otobüsüne dönüştürülen esnaf için eskiye dönüşten bahsediliyor.

Ancak bir fark dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi ile eski minibüsçü, yeni özel halk otobüsçü esnafı ile yürütülen görüşmelerde bir halk otobüsünün iki midibüse dönmesi konusunda talep olduğu vurgulanıyor.

Tarafların, çıkan yargı kararını da dikkate alarak uzlaşı arayışlarına devam ettiği dillendiriliyor.

Talebe Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz bakmadığı, ancak midibüslerin raylı sisteme paralel değil, buraları besleyecek dikey hatlarda çalıştırılmasında ısrar ettiği konuşuluyor.

Bursaray’da yapılacak sefer düzenlemeyle birlikte sefer sıklıklarının önce 5 sonra 3 dakikaya inmesinin ardından dikey hatlardaki yolcu yoğunluğunun da artacağı belirtiliyor.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X